AKTIVITI

Pengikut

Ahad, 16 Januari 2011

Al Mutahhara Kamaruddin Diiktiraf YDP oleh Mahasiswa PoliKK.

Sumber : Kelab Islah Politeknik Kota Kinabalu

Bismillahirrahmanirrahim.

13 JANUARI 2011 - Al Mutahhara Kamaruddin telah mendapat undian yang paling teringgi di antara ke enam lawannya. Beliau yang merupakan calon daripada Himpunan Penyokong Al Mutahhara (HPA) dan juga daripada Kelab Islah mendapat undi majoriti sebanyak 154 undi meninggalkan calon lawan terkuatnya Saudara Zulbada Alior.

Dengan ini, Al Mutahhara diisytiharkan sebagai Yang DiPertua Politeknik Kota Kinabalu dan Zulbada Alior sebagai Naib Yang DiPertua. Watikah Perlantikan akan diadakan pada Isnin ini.

Pada malam kemenangan tersebut, beberapa AJK Kelab Islah telah mengadakan sambutan hari jadi kepada Al Mutahhara walaupun beliau menyembunyikan perkara tersebut. 

"Saya ingatkan tidak ada orang yang tahu tentang tarikh hari jadi saya," kata beliau ketika dalam ucapannya sempena hari jadi.

"Kemenangan dalam pilihanraya kali ini adalah satu hadiah terbesar oleh Allah SWT kepada kamu," dalam satu sms daripada sahabat beliau.

Berikut adalah keputusan PRK Politeknik Kota Kinabalu :

Al Mutahhara Bin Haji Kamaruddin - 2032 Undi
Zulbada Bin Alior - 1878 Undi
Asrul Bin Dualin - 1454 Undi
Yee Pui Man - 1419 Undi
Dg Junaijah Bt Sani - 1417 Undi
Hasmiati Bt Amir - 1313 Undi

Kini HPA digantikan kepada Gerakan Mahasiswa Politeknik Kota Kinabalu (GEMA) di mana Al Mutahhara juga sebagai Presidennya.

Kelab Islah dan GEMA berharap JPP dapat bekerjasama untuk membela hak mahasiswa.

'MA'ABTIGHAAN MARDHATILLAH'.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...